2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

M/Y ALBERTINA Hösten 2010 K-märkning 2011 2012 2013 2014 2015

 

Under vintern har Albertina fått ytterligare två lager lack och ett lager bottenfärg. Ankardäverten har renoverats och är nu i brukbart skick.

Sjösättning skedde 14 april. Förra ägarna Lars och Stefan Strömberg var med och bidrog med goda råd. Albertina fick hänga i sling över helgen som extra säkerhet, men redan efter några minuter i vattnet kunde vi konstatera att det läckte ytterst lite.

Vårens premiärtur från Vindile-varvet till hemmahamnen företogs 18 april. Allt fungerade som det skulle. Förre skepparen Lars Strömberg var med vid premiärturen, nu för första gången som pasagerare på Albertina. Som nya ägare till Albertina uppskattar vi att Lars och Stefan Strömberg är tillgängliga för råd och anvisningar om Albertinas skötsel och handhavande.

I början av juli fick Albertina ett  kapell över styrplatsen. Albertinas typiska profil har därmed ändrats något då kapellet är uppe men kapelldesignen är gjord för att bevara stilen så mycket som möjligt. Fult? Ja kanske, men nödvändigt eftersom Albertina skall användas både i regn och sol. Styrplatsen skyddas även från väder och vind vid kaj. Gamla bilder visar att Albertina varit föredd med kapell tidigare, dock utan siktrutor.

Dävertarna till dingen Albert fräschades upp i juli och är nu i brukbart skick.

Albertina deltog i Träbåtsfestivalen i Skärhamn 16-17 juli. Albertina fick stor uppmärksamhet av festivalens besökare. Många frågor från kajen. En hel del ny informartion om Albertina har berättats av personer med tidigare kontakt med Albertina.

Under lördagen 16 juli var Albertina miljö för en filminspelning. Två scener till en berättelse om Ernest Hemingway togs ombord på Albertina.

Salongskryssaren Raya's (CGP 1929) ägare besökte Albertina i hemmahamnen 30 juli 2011.Tyvärr var inte Raya med, men vi ser fram mot ett möte där både båt och besättning är med.