Hösten 2010

 

 

 

 

 

 

 

 

 

M/Y ALBERTINA Hösten 2010 K-märkning 2011 2012 2013 2014 2015

 

I början på juli 2010 såg vi en annons i morgontidningen. Albertina var till salu och vi bestämde att vi skulle åka och titta på henne. Ägarna hade tid tidigt på eftermiddagen. Vi provkörde och om vi ville fick vi gärna titta vidare på egen hand de kommande dagarna. Samma kväll återvände vi till Albertina och konstaterade att detta är drömbåten för oss, men vi har ju redan en båt som vi är nöjda med och som vi beslutat att satsa på. Vi kontaktade därför ägarna och tackade för visningen men meddelade samtidigt att vi inte ville gå vidare. I ett dygn försökte vi i familjen övertyga varandra om att vi fattat ett riktigt beslut att inte köpa Albertina. Detta misslyckades dock och vi tog förnyad kontakt med ägarna.

I början av augusti tog vi så över Albertina en salongskryssare från 1920, med dingen Albert på taket. Detta var det oundvikliga och riktiga beslutet. Vi hade väntat på Albertina och hon hade kanske väntat på oss. Att hålla Albertina i det fina skick som de förra ägarna Lasse och Stefan Strömberg tagit henne är en livsuppgift och en utmaning som vi är beredda att anta.

Premiärturen gick till Göteborgs Motorbåt Sällskap på Brustholmarna där vi är medlemmar sedan ett antal år. Som vänta är Albertina inte helt enkel att manövrera. Med goda råd från förre ägaren Lars Strömberg går det dock ganska bra.

Efter knappt 2 månader, 21 september, var det så dags att ta upp Albertina för vintern. Som tidigare står hon i en hangar på Vindile- varvet i Göteborg.