2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

M/Y ALBERTINA 2016 2017 2018 2019 2020 2021

Alla utvändiga ytor slipades och lackades under vintern. Däcksluckan över maskinrummet slipades trären och lackades. Gångjärnet på däckluckan över skansen flyttades till framkant för att minska risken för att vatten skall tränga in. Däcksluckan slipades därefter till trärent och lackades. Uppfräschningen av förliga skansen fortsatte med att kommoden demonterades slipades och lackades. Skott mot förpik och maskinrum på styrbordssidan slipades och lackades liksom den längsgående hyllan på styrbordssidan. Insidan av bodrläggningen på styrbordssidan oljades.

Även dingen Albert har blivit omhändertagen. Utsidan och insidan av skrovet slipades och lackades. Durkar samt sitsar slipades trärena och lackades.

Albertina deltog i Träbåtsfestivalen i Skärhamn 16-17 juli och blev tilldelad ett hedrande 3:e pris i motorbåtsklassen.

En ny bro skall byggas över Göta älv i Göteborg. Tyvärr innebär detta att vi måste lämna vår vinterförvaringsplats sedan många år eftersom markytan skall tas i anspråk för brobygget. Efter mycket letande hittade vi en ny vinterförvaringsplats utomhus på Roth Marine i Kornhall. Lyft och transport med travellift till uppställningsplats ombesörjs av Gillholms Marina. Under hösten gick det åt mycket tid för att bygga ett sektionsvis demonterbart båthus kring Albertina. Vi hoppas att detta är en lösning som kommer att fungera under några år framöver.